הצעדים הבריאים לשנת 2021

שנת 2020 הייתה שנה מאתגרת במיוחד בתחום הבריאות העולמית , לקראת שנת 2021

ובתקווה לשנה בריאה יותר, רציתי להביא את חמשת הצעדים הבריאים שיכולים לשנות את הבריאות, יחד עם זמן איכות עם משפחה וחברים, אז מה הם חמשת הצעדים?

1.העניקו עדיפות לכושר משפחתי

רבים בילו השנה הרבה יותר זמן עם המשפחה בעקבות האתגרים שהציבה המציאות החדשה, ביניהם העבודה מהבית ושיעורי הזום של הילדים. תוך שאנו ממשיכים לנווט בנורמלי החדש שלנו, הקפידו להמשיך ולהקדיש זמן לבילוי עם המשפחה והישארו פעילים, שלבו פעילויות כושר בבית או בחוץ: טיולים משפחתיים או אתגרי כושר בבית זה תמיד יהיה  win-win.

2.נסו משהו חדש

גם אם כבר יש לכם שגרת כושר קבועה, שילוב וגיוון יאפשרו לכם להמשיך לאתגר את הגוף! בין אם זה לשחק כדורעף, לשחק כדורגל בליגה מקומית או להירשם לשיעורי היוגה שהתכוונתם לנסות, התחייבו לנסות פעילות חדשה השנה.

הדרך הטובה ביותר להבטיח שאתם מתאמנים מספיק היא לשלב את האימונים בשגרה היום-יומית. בנוסף, ניהול מעקב אחר הפעילות היום-יומית וזמן האימונים יכול לסייע בשמירה על מחויבות ומוטיבציה .

3.שחררו את הנפש: יותר חברים, פחות מדיה חברתית

קל הרבה יותר להשלים את תכנית האימונים עם בן/בת זוג ביחד. בשנה האחרונה נאלצנו להסתמך יותר על טכנולוגיה כדי להמשיך להתאמן. הטכנולוגיה היא כלי נפלא לחיפוש מתכונים, אימונים ותכנים מעוררי מוטיבציה, אך כדאי שתוודאו שאתם משתמשים בה כדי לשפר את עצמכם, ולא כדי לערפל את המוח שלכם. שמרו על בריאות הנפש, קחו הפסקה מהטלפון הסלולרי והיו נוכחים. הזמנת חבר או בן משפחה להתאמן אתכם לא רק תשמח אתכם בכך שתוכלו לבלות איתם זמן באופן אישי, היא גם תספק את החיבור האנושי שחיוני כל כך לנפש שלנו, ולתוצאות הכושר שלנו.

4.נסו תזונה מהצומח

נערך לאחרונה סקר גלובלי הנערך ב-30 מדינות וביניהן ישראל, הקיף 1,000 נשאלים בישראל ומצא כי 32% מהם עברו השנה לתפריט צמחי. מאכלים מהצומח דוגמת בטטה ודגנים מלאים מספקים פחמימות מצוינות לאנרגיה, אך חשוב להבטיח שתקבלו גם חלבונים איכותיים לבנייה ולתיקון השרירים – השילוב המושלם הוא חטיף בריאות אחרי אימון. הימנעות מקלוריות ריקות ובחירה במזונות צפופים תזונתית חיונית כשאתם לחוצים ועסוקים ותעניק תחושת שובע למשך זמן. בשורה התחתונה: אם לא תקדישו תשומת לב מספקת להרגלי האכילה שלכם, לא תשיגו את התוצאות הרצויות.

5.השגיחו על הפסולת שאתם מייצרים

קחו את ההרגלים הבריאים שלכם צעד אחד קדימה וחישבו גם על האופן בו נוכל לספק תזונה בת קיימא לאחרים.

המגפה העולמית החריפה את אי-הביטחון התזונתי, עם 132 מיליון נפגעים פוטנציאליים מתזונה לקויה עד סוף 2020. לפי נתוני ארגון המזון והחקלאות של האו"ם, כשליש (או 1.3 מיליארד טון) מכל המזון המיוצר ברחבי העולם הולך לאיבוד או מבוזבז, מה שמעמיק עוד יותר את המשבר התזונתי הגלובלי. בשנה האזרחית החדשה, מצאו סיבה שחשובה לכם ומצאו את הדרכים שיאפשרו לכם לתרום לקהילות שלכם.

ומה לגבי הטרנדים של תזונה לשנת 2021?

תזונה המבוססת על מקורות מן הצומח

בעקבות פרסומים של ארגוני בריאות רבים בעולם ועלייה במספר הטבעוניים והצרכנים המפחיתים מזון מן החי,

ישנה עלייה בדרישה לצריכת מזונות המבוססים על רכיבים מן הצומח, הן ברמה בריאותית והן ברמה אקולוגית.

צריכת חלבונים על בסיס צמחי: פולי סויה, טופו, טמפה, יובה וקטניות. דגנים מלאים, פירות וירקות, קטניות, אגוזים וזרעים.

פחות שומן רווי וכולסטרול ויותר סיבים תזונתיים.

תזונה המבוססת על מקורות מן החי

במקביל לעלייה בדרישה למזונות המבוססים על רכיבים מן הצומח, קיימת גם עלייה בדרישה למזונות איכותיים מן

החי: צרכנים מחפשים חידושים בתחום המזון המבוססים על חלבון מן החי.

משבר הקורונה חיזק את רצון האנשים לקבל את החלבון שלהם ממקורות מוכרים ומסורתיים.

היתרון הגדול של חלבון מן החי לעומת חלבון מן הצומח הוא ה"צפיפות התזונתית" והרכב חומצות האמינו.

 שמירה על מערכת עיכול בריאה

פרוביוטיקה ופרה ביוטיקה:

הפרוביוטיקה ממשיכה להוות טרנד בריאותי לוהט.

מדובר על אותם חיידקים ידידותיים לגופנו שאנו מכירים

מיוגורטים פרו-ביוטיים. כיום ניתן למצוא חיידקים

פרוביוטיים גם במזונות נוספים.

בשנים האחרונות ניתן גם לראות עלייה בשימוש בסיבים

פרה ביוטיים כמו: GOS, FOS ,אינולין וסיבים תזונתיים

נוספים. זאת בשל עלייה במודעות להשפעתם על שגשוג

חיידקי המעי ושיפור העיכול.

טרנד ה –  "ללא"

ללא חלב וללא לקטוז:

טרנד תחליפי החלב ממשיך- הדרישה למשקאות

צמחיים עולה על חשבון צריכת חלב מן החי.

צרכנים עוברים לצריכה של משקאות המבוססים על

שיבולת שועל, סויה ושקדים. 

ללא גלוטן:

צרכנים רבים נסחפים אחר הטרנד הבריאותי שכבר

הפך לסגנון חיים.

בתפריט: לחמים, מאפים ומוצרים ללא גלוטן.

מזון "נקי" ופחות מעובד:

התפתחות זו מבוססת על התפיסה כי "רכיבים

טבעיים" בריאים יותר מ"חומרים כימיים" כמו

תוספי מזון מסוימים וצבעי מאכל מלאכותיים.

ובענייני תזונה בריאה, ולאחר שטבלנו הרבה בשמן , מתכון קליל ללא שמן

קציצות ירק בתנור

מצרכים:

1 קישוא גדול מגורד גס

1 גזר גדול מגורד גס

1 בצל בינוני מגורד

1 שן שום כתושה/מגורדת

שליש כוס פטרוזיליה קצוצה

1 ביצה גדולה

1 כף שמן זית

3 כפות קוואקר דק (*אפשר במקום להשתמש בפירורי לחם)

2 כפות פירורי לחם

תיבול:  כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לתערובת אחידה. מניחים את התערובת בצד להתגבשות במשך כ-5 דקות.

-בינתיים מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. משמנים את נייר האפיה.

-יוצרים קציצות עם הידיים, סוחטים מעט מנוזלים ומניחים על נייר אפיה משומן. מרססים/מברישים מעל כל קציצה שמן ומכניסים לתנור במשך כ- 30 דקות.

-הופכים את הקציצות צד ומשאירים עוד 10-15 עד להזהבה.

שווה להרשם

הרשמו עוד היום והכנסו למועדון הצרכנות שלנו

עשרות הנחות במרום נווה

דילוג לתוכן