ולכבוד הכיכר – מתכון לפיתות תוצרת בית

ולמי שקיבל כרגע חשק לסביח, מוזמן כמובן להגיע לסביח בנגבה, או להרכיב מנה דומה בבית, להזכירכם מתכונים לחצילים ולחומוס מופיעים בגליונות הקודמים של 'במרום' וניתן למוצאם באתר bamarom4u.co.il , ואם חסר לכם פיתות טריות – אל דאגה – אנחנו כאן בשבילכם. גבי בורנשטיין, שף הבית של המערכת, מביא לכם כאן מתכון לפיתות חמות וטריות שקל להכין בבית:

מאת: גבי ברנשטיין

לאחר שבשלושת הגליונות הקודמים הכנתם חומוס, פלאפל וחצילים מטוגנים, הגיע הזמן להכניס את כל הטוב הזה, יחד עם סלט ירקות קצוץ דק, לתוך פיתה תוצרת בית. לא לשכוח להוסיף טחינה מעל…

בגליון הבא נסיים את הסדרה עם מתכון מיוחד לצ'יפס נפוח כמו בפלאפליות וכן סלט עריסה חריף למתחילים.

מצרכים (לכ-20 פיתות):

1 ק"ג קמח לבן מנופה

כף סוכר

1/2 כף מלח

כף וחצי שמרים יבשים

2 כפות שמן

3 כוסות מים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום מקסימלי, רצוי עם אבן אפייה. אם אין אבן, מניחים תבנית אפייה הפוכה במרכז התנור ונותנים לה להתחמם.

2. בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים.

3. מוסיפים את השמן והמים ולשים היטב, 7 דקות לפחות.

4. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5. מוציאים את הבצק מהקערה, לשים מעט להוצאת האוויר ומחלקים לעשרים חתיכות. אפשר ואף רצוי לשקול כדי לחלק שווה בשווה.

6. מכדררים לעשרים כדורים, מניחים על משטח מקומח ומכסים במגבת בד. מתחילים לרדד את הכדורים על המשטח לעיגול בקוטר 15 ס"מ בערך. עובדים לפי סדר גלגול הכדורים, את הכדור שכדררנו קודם מרדדים קודם וכן הלאה.

7. מתפיחים את הבצק המרודד כ-15 דקות.

8. אופים על התבנית שהלהטנו או על האבן וצופים בפלא קורה – הפיתות מתנפחות לבלון כבר בדקה החמישית בערך.

9. אופים עד שהפיתות מזהיבות קלות (ממש קלות, הן אמורות להישאר די לבנבנות).

10. מוציאים מהתנור ומכסים במגבת בד עד שהן מתקררות מעט.

שווה להרשם

הרשמו עוד היום והכנסו למועדון הצרכנות שלנו

עשרות הנחות במרום נווה

דילוג לתוכן