זה הזמן להכין פלאפל ממכר בבית

נהדר לארוחת ערב ביתית. פלאפל לא מכיל מוצרים מן החי ולכן נחשב צמחוני/טבעוני. להלן מתכון אותנטי ודי קל להכנה שכל אחד שיש לו שעה פנויה יכול להכין.

מאת: גבי ברנשטיין

המצרכים לכמות מכובדת למשפחה:

שלב א':

500 גר' גרגירי חומוס יבש

3/4 חבילת פטרוזיליה

3/4 חבילת כוסברה

40 גר' פלפל חריף ירוק

300 גר' בצל

50 גר' שום טרי

שלב ב':

3/4 כף כמון טחון

1/2 כף כוסברה יבשה טחונה (נמכרת כתבלין) או זרעי כוסברה טחונים

1/2 כף מלח שולחן

1/4 כף קצח

1/2 כף שומשום

3/4 כפית סודה לשתייה

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

בוררים את החומוס ומשרים אותו בקערה עם מים במקרר למשך חצי יממה.

יש למלא מים לפחות 5 ס"מ מעל החומוס היבש. הערה: לא לבשל את החומוס!

שוטפים את הפטרוזיליה והכוסברה. מוציאים עלים נבולים ופגומים.

שוטפים ומנקים את הפלפלים החריפים.

חותכים את הבצל לפלחים או קוביות.

מקלפים ומנקים את שיני השום.

מסננים את החומוס מהמים.

טוחנים במעבד מזון חזק את המצרכים של שלב' א', לפי הסדר הבא:

כל הירוקים על גבעוליהם עד שמתקבלת משחה ירוקה.

מוסיפים שום ובצל למעבד המזון ושוב טוחנים עד לקבלת משחה.

מוסיפים את החומוס וטוחנים עד שנוצרת עיסה גרגרית עדינה אך לא חלקה מדי – כדאי לעצור ולוודא שהמרקם מתאים לכם – יש כאלה שאוהבים פלאפל גס ומחוספס ויש כאלה שאוהבים אותו עדין יותר.

מעבירים לקערה גדולה (אותה קערה שהשרתם בה את החומוס) ומוסיפים יחד את כל התבלינים של שלב ב'. הסודה לשתייה תיתן לכדורי הפלאפל קלילות ואווריריות.

מערבבים בכף גדולה עד שמתקבלת עיסה אחידה.

ממלאים סיר עם שמן עמוק שחומם מראש ל-160 מעלות.

מכינים כדורים בגודל של פינג פונג.

מטגנים את הכדורים כ-2 דקות. במהלך הטיגון כמובן יש להפוך את הכדורים בעדינות שלא יתפרקו. מוציאים לצלחת עם נייר סופג. יש להוציא את הכדורים קצת לפני שהם משחימים בצבע הרצוי, כי הם ימשיכו להיטגן מעט כשהם בחוץ.

אם השמן מתלכלך עם עיסה במהלך הטיגון – מומלץ לסנן אותו (בזהירות!) ולנקות את הסיר מהשאריות לפני המשך הטיגון.

מגישים בפיתה עם חומוס (המתכון בגיליון הקודם), סלט ירקות קצוץ, טחינה, כרוב לבן או חמוץ, פלפל חריף, עמבה, חצילים מטוגנים (מתכון הורס יפורסם בגיליון הבא)…

נשמח אם תכתבו לנו חוויות ותשלחו תמונות. בתיאבון!

שווה להרשם

הרשמו עוד היום והכנסו למועדון הצרכנות שלנו

עשרות הנחות במרום נווה

דילוג לתוכן