לכבוד הקיץ – שני מתכונים לילדים

לכבוד הקיץ שבפתח – שני מתכונים שילדים יכולים להכין לעצמם ולבני המשפחה. בהשקעה קלה זוכים לקינוחים נהדרים.

מאת גבי ברנשטיין

גלידה ביתית (ליטר)

בסיס:

המצרכים:

2 מיכלי שמנת מתוקה מקוררת היטב (500 מ"ל)

פחית חלב מרוכז ממותק (400 גר')

אופן ההכנה:

בקערה בינונית מקציפים שמנת מתוקה עד שהקצפת יציבה.

מוסיפים את החלב המרוכז בעדינות ומערבבים באיטיות עם כף גדולה או מרית עד שהתערובת אחידה.

3 אפשרויות שדרוג:

מערבבים את המרכיבים שבחרתם להלן עד שהתערובת והתוספות אחידים ומקפיאים לפחות 3 שעות.

שוקולד: מוסיפים 2 כפות אבקת קקאו ו-100 גר' שוקולד מריר או חלב קצוץ דק מאוד.

שוקולד לבן וקוקוס: מוסיפים 100 גר' שוקולד לבן קצוץ דק מאוד ו-100 גר' קוקוס טחון.

חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס: מוסיפים 2 כפות חמאת בוטנים חלקה, 100 גר' שוקולד מריר או חלב קצוץ דק מאוד ו-100 גר' בוטנים קלויים ללא מלח וקצוצים דק מאוד.

עוגיות שוקולד צ'יפס רכות ונימוחות (כ-26-28 יחידות)

המצרכים:

385 גר קמח (3/4  2 כוסות)

כפית סודה לשתיה

כפית מלח

כף קורנפלור

225 גר' חמאה בטמפ' החדר – חשוב שתהיה רכה אך לא מדי ולא נמסה

120 גר' סוכר חום (לא דמררה)

100 גר' סוכר לבן

2 ביצים גדולות בטמפ' החדר

כפית תמצית וניל

340 גר' שוקולד צ'יפס מריר מעולה (כזה שמכיל שוקולד אמיתי ולא תחליף)

עוד קצת שוקולד צ'יפס לקישוט הסופי

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את הקמח, הסודה לשתיה, המלח והקורנפלור.

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה, הסוכר החום והלבן עד שהתערובת אחידה.

כדאי לעצור באמצע, לאסוף עם מרית את החומרים מתחתית הקערה ואז להמשיך לערבב.

מוסיפים ביצה אחת. מערבלים עד שהתערובת אחידה ורק אז חוזרים על הפעולה עם הביצה השניה.

מוסיפים את תמצית הוניל ומערבלים עד לאחידות – מוודאים עם מרית שכל החומרים התאחדו.

מוסיפים לקערה את תערובת הקמח ומערבלים במהירות איטית רק עד שהכל נטמע. חשוב לא להגזים בערבול.

מוסיפים את השוקולד צ'יפס בערבול קצרצר עד שהם מתפזרים בבצק. בשלב זה אפשר לערבב בעזרת היד בלבד.

מקררים את הבצק במקרר כמחצית השעה – חובה כדי שהעוגיות לא תצאנה שטוחות מדי.

יוצרים בזריזות 26-28 כדורים – כל כדור כ-2 כפות בצק – אפשר בעזרת כף גלידה.

מסדרים על תבנית עם נייר אפיה במרווח של 5 ס"מ בין הכדורים – כדי למנוע חיבור באפיה.

אופים כ-9 דק' בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 175 מעלות.

חשוב להוציא אותן כשהן רק מזהיבות ועדיין לא יציבות – אם תאחרו, תקבלו עוגיות קשות מדי ולא נעימות לנגיסה. אפשר להגיע ל-10 דק' אבל לא יותר מזה.

כדי ליפות אותן – אפשר לנעוץ 3-4 שוקולד צ'יפס בעוגיות מיד כשהן מוצאות מהתנור.

בשלב זה הן עדיין שבירות ולכן מעבירים בעדינות עם מרית אל רשת ומניחים להן להתקרר כ-10 דק'.

בקופסא אטומה הן תישמרנה כ-4 ימים נוספים, אבל סיכוי טוב שכולן תתחסלנה תוך כיומיים…

תהנו!

שווה להרשם

הרשמו עוד היום והכנסו למועדון הצרכנות שלנו

עשרות הנחות במרום נווה

דילוג לתוכן