מיוחד לפסח:מצת שיפון עם עשבי תיבול

מאת גבי ברנשטיין הנה חלפה לה שנה רוויית סגרים ושוב הגיע פסח. הפעם נוכל לחגוג עם יקירינו ומה יהיה יותר מקסים מאשר להכין בעצמנו מצות טעימות ובריאות לרגל האירוע? ההכנה פשוטה למדי וקצרה מאוד והתוצאה מרהיבה וטעימה. כדאי גם לשתף את הילדים בהכנת הבצק ועיצוב המצות. אני בטוח שמחמאות המשפחה לא יאחרו להגיע ברגע שתניחו את הקערה עם המצות על השולחן החגיגי.

המצרכים להכנת 5 מצות בינוניות:
250 גרם קמח שיפון מלא מנופה
190 גרם מים קרים
3 גרם מלח
4 גרם סוכר
אופציה: חופן עשבי תיבול, כגון טימין, זעתר או אורגנו קצוצים דק מאוד
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר מערבבים במהירות נמוכה את הקמח עם הסוכר ומוסיפים באיטיות את המים.
לאחר 3 דקות מוסיפים באיטיות את המלח ולשים עוד 3 דקות.
מוסיפים את עשבי התיבול לערבוב קצר רק עד שנטמעים בבצק.
על משטח מקומח לשים את הבצק למשך דקה, מכדררים לכדור ומניחים לו למשך כחמש דקות.
מחממים תנור לטמפרטורה גבוהה של 270 מעלות במצב טורבו.
יוצרים מהבצק גליל וחותכים אותו ל-5 חלקים שווים. מכדררים את הגלילים ליצירת 5 כדורים זהים.
מקמחים אותם קלות.
על נייר אפיה פוחסים ואז מרדדים כל כדור לשכבה דקיקה של 1 מ"מ. יש לוודא שהעובי אחיד ככל הניתן. אם הבצק דביק ניתן לפזר עליו מעט קמח.
מנקבים חורים במצה בעזרת מזלג בצורה ובצפיפות הרצויה לכם. אפשר גם לנקב חורים בצורת מילים, כגון פסח שמח או שמות האורחים.
מניחים את נייר האפיה עם המצה על תבנית.
אופים בתנור עד שהמצה משחימה, כ-3-4 דקות. המצה מוכנה כאשר רובה שחום וקצוותיה משחירים. אין לפתוח את התנור במהלך האפיה כדי לשמור על פריכות המצה.
בזמן ההמתנה מרדדים עוד כדור בצק כך שיהיה מוכן לאפיה מיד כשהמצה הקודמת יוצאת.
מוציאים את התבנית, מפרידים בזהירות ובזריזות את המצה מהנייר ומצננים אותה על רשת כאשר יש לנפנף מעליה עד להתקררותה. ניתן להשתמש גם במאוורר.
אם המצה לא פריכה דיה אפשר להחזיר אותה לתנור כשהיא הפוכה לעוד דקה קלה. חג שמח!

שווה להרשם

הרשמו עוד היום והכנסו למועדון הצרכנות שלנו

עשרות הנחות במרום נווה

דילוג לתוכן