מיטל רייכל, כוכבת 'מאסטר שף', בראיון ל'במרום'

מיטל, ספרי לנו בכמה מילים עליך
אני מיטל רייכל, כמעט בת 26, מתחתנת בסוף החודש. סטודנטית שנה חמישית ללימודי רפואה בפראג אבל כרגע, בשל הקורונה, לומדת בארץ בבית החולים וולפסון. אני מאד מאד אוהבת לבשל, למרות שאין לי יותר מדי זמן פנוי בחיים. במקור מנהריה, אבל בשנים האחרונות גרה ברמת גן, כמובן בסירוגין עם מגורים בפראג.
למה בחרת לגור ברמת-גן?
קודם כל יותר זול ופחות המולה מלגור בתל-אביב. לא רציתי באף שלב בחיי למעשה לגור במרכז, אבל עברתי למרכז בלית ברירה בשל עיסוקיי ולימודיי. רמת גן הרבה יתר שקטה ורגועה מתל אביב, יש לי גישה לכל מקום.
מתי התחלת לבשל ומתי התגלה הכשרון?
אומרים שהתחלתי לבשל בגיל 11 כשהכנתי את הפסטה הראשונה שלי. אני לא בדיוק זוכרת אבל חברה טובה שלי מספרת שיום אחד חזרתי מבית הספר, ואמא שלי בדיוק לא הכינה אוכל, אז עמדתי והכנתי לי ולה פסטה לצהריים בלי שום ידע מוקדם. מה שאני כן זוכרת זה שמאד אהבתי להיות במטבח. הייתי עומדת ליד סבתא שלי וצופה בה מבשלת. היא היתה בשלנית מדהימה.
עם הזמן כשגדלתי התחלתי לבשל. זה התחיל קודם כל באפייה, מה שנקרא התחלתי כקונדיטורית. עוגות, עוגיות, וכד.. עם הזמן הבנתי שאני פחות אוהבת למדוד או לשקול דברים ומעדיפה יותר יד חופשית בעבודה במטבח.


כיום מה סגנון הבישול שלך?
היום אני מבשלת הכל. אני מאד אוהבת טעמים ישראלים: הרבה יוגורט, שמן זית, לימון ואוכל יותר קליל. אני יודעת להכין תבשילים כבדים יותר אבל ביומיום שלי אעדיף תמיד אוכל יותר קל.
איך הגעת לתכנית מאסטר שף?
בן הזוג שלי רשם אותי חצי בצחוק לתכנית, ואני כמובן השבתי לו בתירוצים הרגילים: אני סטודנטית ואין לי זמן, מה פתאום אני, נכון שאני יודעת שאני מבשלת סבבה ואוהבת את זה אבל הלו, אני לא טום אביב, כן? בכל אופן, ההשתתפות במאסטר שף היתה חוויה מדהימה.
מדוע הלכת ללימודי רפואה ולא לקולינריה?
לפני שחשבתי על לימודי רפואה בחו"ל והחלטתי שבארץ אני לא עושה פסיכומטרי, ההורים שלי שאלו אותי מה תרצי ללמוד. אמרתי להם שאולי אלך ללימודי קולינריה. שניהם פתחו עלי זוג עיניים ותהו. היית חובשת בצבא, בלימודים היית במד"א, ועכשיו פתאום עוברת לבישול? אבא שלי רופא, אגב, אבל דווקא הוא כן היה בעד לימודי קולינריה בסופו של דבר. בשורה התחתונה בחרתי כן ללכת על לימודי רפואה וגם אם פה ושם אולי צצות מחשבות למה בכל זאת לא הלכתי ללימודי קולינריה אבל עם זאת אני שלמה מאד עם הבחירה.
את מצליחה איכשהוא לשלב בין שני התחומים?
עכשיו אחרי ההשתתפות במאסטר שף, אני תוהה עדיין איך התחומים משתלבים. מבחינת התכנית הרי לא באתי עם איזשהוא סיפור דרמטי. גדלתי עם סבתא שלי ובסך הכל כמעט כל אדם בישראל גדל תקופה עם סבתא ו/או סבא שלו. היום היא אגב חולת אלצהיימר, אבל שוב, אין פה באמת איזשהוא סיפור שהוא שונה במיוחד מרוב המשפחות בארץ, כך שגדלתי באופן מאד נורמטיבי.
בהפקה עצמה אני חושבת שבסופו של יום תפסתי את המשבצת שלי. זו היתה חוויה מדהימה, רמת הבישול שלי עלתה ברמות, ואיך אני רואה את זה משתלב עם לימודי הרפואה? חוץ מלבשל בצהרייים ארוחה אני לא רואה איך ייצא לי יותר מדי לבשל. אנשים שולחים לי הודעות: בואי לבשל לנו בבית וכד', אבל אין לי באמת כרגע איך לשלב את זה. אולי בעתיד הרחוק יותר אם אשאר בתודעה של האנשים בעוד עשר שנים והלאה…
את חושבת שיש קשר בין האהבה שלך לבישול לאהבה שלך לרפואה?
כשהייתי יושבת ולומדת שעות על שעות, בחיים לא זילזתי במה שאני אוכלת. אני יכולה להיות לבד בבית ימים שלמים וללמוד וברגע שהחלטתי לעצור ולאכול קמתי ובישלתי, אם זה עוף בתנור, תבשיל קציצות או משהו אחר. חשוב לי להשקיע. התרפיה הזו, השעה הזו של לקחת על עצמי לעשות משהו שאני אוהבת, ולא רק לבשל אגב. גם לעשות ספורט או לטייל ואני מטיילת השיגרה של לימודי רפואה מאד עמוסה, והבישול מנחם. סוג של תרפיה. אפילו לכלב שלנו צ'רלי (שנקרא אגב על שם האוניברסיטה צ'רלס בפראג) אני מבשלת אגב.
את מקבלת תגובות ברחוב?
בלי סוף. קודם כל בקליניקה בה אני עובדת כרגע כל מטופל שני נכנס ומזהה אותי. זה מצד אחד מחמיא אבל מצד שני אני לא רגילה לזה ולפעמים לא נעים לי כל כך מרמת החשיפה. לא חשבתי אגב שרמת החשיפה תהיה כל כך גדולה. זה לא האח הגדול, אבל לאור כמות התגובות והאהבה ברחוב, כנראה שכן…
איך היו ימי הצילומים לתכנית?
אני יודעת מי זכה, אבל כמובן שלא אספר. למעט העובדה שאוספים אותך בשלוש לפנות בוקר ומחזירים אותך בשלוש לפנות בוקר לימי צילום ארוכים ומתישים. בהפסקות הייתי יושבת עם ספרי הלימוד שלי ולומדת, והימים היו מאד אינטנסיביים. במהלך השעות בהן בישלנו הייתי מאד מרוכזת בבישול ובשלב מסויים שוכחים שאנחנו תחת מצלמות וההתנהלות הופכת לטבעית יותר.
זה היה מין קטע כזה בחיים שלי שאני נמצאת במטבח גדול ומבשלת ופשוט "שכחתי" שזה עולה לטלוויזיה. כשראיתי אחר כך את התכניות זה ריגש אותי והצחיק אותי ומאד נהניתי.
לקראת יום העצמאות יש לך איזשהוא טיפ מעניין לצלייה על המנגל?
יש לי מתכון סודי לצ'ימיצ'ורי שעד היום לא גיליתי אותו לאף אחד. ביקשו אותו ממני המון חברים ומשפחה, ולכבוד יום העצמאות אני מוכנה לחשוף אותו כאן בפעם הראשונה…המתכון הסודי של מיטל לרוטב הצ'ימיצ'ורי
חצי צרור כוסברה
חצי צרור נענע
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור בזיליקום
10 שיני שום
פלפל חריף שלם
פלפל מתוק שלם בלי גרעינים
טוחנת את הכל במכשיר קטן שקוצץ דק, ומוסיפה לכל זה:
שמן זית
כפית חומץ
מיץ מחצי לימון טרי
מלח
ובלסמי מצומצם.
וזה כל הסיפור.. בתאבון!

שווה להרשם

הרשמו עוד היום והכנסו למועדון הצרכנות שלנו

עשרות הנחות במרום נווה

דילוג לתוכן