מרק מניסטרונה חורפי

מאת גבי ברנשטיין

שיא החורף כבר כאן ואני לא ידוע כמישהו שעף עליו. אני יותר כמו: תנו לי אביב ואפרח… אבל עד אז אני מתנחם במרקים סמיכים, שתמיד עושים עבודה טובה בסילוק כל דכדוך. השמחה גדולה אף יותר אם יש מרק שקל יחסית להכין, והוא מאכיל את כל המשפחה למשך הסופ"ש, כשבחוץ הברקים בורקים, הרעמים רועמים, הגשמים ניתכים בעוצמה והופכים כל גיחה החוצה למבצע קרבי.
מסתבר שמקורם של המרקים הכי אהובים עליי דווקא מאיטליה. אם בחורף שעבר חלקתי איתכם את מרק חוטבי העצים הנהדר, הפעם זה המינסטרונה – ויש לו מאות גרסאות שונות. הוא אחד מהמאפיינים הבולטים של המטבח האיטלקי הכפרי. מדובר במרק שמכיל ברוב המקרים ירקות, שעועית ופסטה. שלושת המרכיבים האלה חוברים יחד לכדי ארוחה שלמה ומזינה. הסיבה שאין לו מתכון אחיד היא שהוא עשוי בדרך כלל מירקות העונה וקיימות לו גרסאות שונות מאזורים שונים באיטליה. הוא יכול להיות צמחוני אך גם להכיל בשר או ציר בשר. במקום פסטה אפשר להוסיף לו אורז ולגוון כמעט עם כל ירק שאוהבים.
המרק להלן בעל מרקם קרמי ועשיר, התיבול ערב לחך והטעמים של כל הירקות משתלבים ביחד בצורה מושלמת. יש להקפיד על משך הבישול, שיביא לתוצאה הרצויה. היתרון הנוסף שחבוי בו הוא שילדים אוהבים אותו – בזכות הפסטה, ובדרך הם נהנים מהיתרונות החשובים של הירקות והקטניות.
החומרים ל-6 מנות יפות (הכפילו כפי הנדרש):
1 כף שמן זית כתית איכותי
1 בצל בינוני, קצוץ דק
3 שיני שום, קצוצות דק
2 גבעולי סלרי יפים, חתוכים לקוביות
3 גזרים בינוניים, מקולפים חתוכים לקוביות
2 זוקיני או קישואים בינוניים, חתוכים לקוביות על קליפתם
2 עגבניות קטנות, חתוכות לקוביות
1 כוס שעועית ירוקה (משקית בהקפאה)
1 כוס שעועית לבנה שהושרתה במים חצי יממה (או קיצור דרך: קפואה משקית)
1 כוס דחוסה בעלי תרד, ללא גבעולים, חתוכים גס
6 עלי ריחן (בזיליקום), קצוצים בינוני
2 כפיות אורגנו יבש
1 כפית גדושה מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס (או צ'ילי יבש)
4 כוסות מים מסוננים או מינרליים
2 כוסות מחית עגבניות (פאסאטה)
100 גרם פסטה קצרה (כל סוג של פסטה קטנה שאתם אוהבים – פנה, פוזילי, צדפים וכו’)
להגשה – מעט גבינת פרמזן ושמן זית
אופן ההכנה:
קוצצים וחותכים את כל חומרי הגלם כנדרש.
בסיר עמוק מחממים את השמן ומטגנים על להבה בינונית את הבצל והשום תוך כדי ערבוב עם כף עץ עד להזהבה.
מוסיפים את הגזר ומטגנים 2 דקות.
מוסיפים את הסלרי ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את הזוקיני / הקישואים, העגבניות, שני סוגי השעועית והתרד ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את הריחן, התבלינים והמים ומגבירים את האש עד לרתיחה.
מנמיכים את האש עד שהנוזלים רק מפעפעים, מכסים ומבשלים ל-40-45 דקות לפחות.
עשר דקות לפני ההגשה מוסיפים את הפסטה ומגבירים את האש שוב לבינונית, עד שהיא מוכנה. אם לא מגישים את המרק מיד, מבשלים את הפסטה בנפרד ומוסיפים למרק בהגשה.
מתקנים תיבול לפי הצורך. מוזגים לקעריות עמוקות. מגלפים בעזרת קולפן מעט גבינת פרמזן ומפזרים מעל, מזליפים שמן זית ומגישים.
כאמור, אתם יכולים לגוון בירקות (לדוגמא להחליף את השעועית הירוקה בתפוח אדמה גדול חתוך לקוביות), להוסיף בשר או קציצות בשר או להחליף את הפסטה באורז.
אפשר לפרוס ג'יבטות ולהגישן בצד. מומלץ להכין אותן יום קודם (יש מתכון באתר היוטיוב שלי). לחילופין, אפשר להכין כיכרות לחם כפריות קטנות ועגולות שישמשו כקעריות, כמו שעשו פעם: חותכים את הרבע העליון שלהן, מרוקנים את תוכנן וממלאים בהן את המרק. כיף לנשנש את קערת הלחם לאחר שהמרק מסתיים.
בתיאבון ושהחורף יעבור כבר…

שווה להרשם

הרשמו עוד היום והכנסו למועדון הצרכנות שלנו

עשרות הנחות במרום נווה

דילוג לתוכן