מתכון לבייגלה ירושלמי

מאת גבי ברנשטיין

כל מי שטייל באיזור העיר העתיקה בירושלים, בודאי נתקל כמעט מיד בעגלות המפורסמות של סוחרי הבייגלה, חלקם ילדים. הם מציגים בגאווה את מרכולתם – כעכי בייגלה עגולים וקשים המשופדים על מקל ארוך וגם בייגלים אובליים, רכים אווריריים, מצופים בנדיבות בשומשום. והטעם? בלתי נשכח. במיוחד כשהם נטבלים בזעתר שמקבלים בתוך קרע עיתון קטן.
מהיום אתם יכולים להכין את האובליים בבית וחסכתי לכם נסיעה לירושלים…
מצרכים (4 בייגלים):
1/2 קילו קמח
1/2 1 כוסות חלב חמים
1/2 שקית שמרית או כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
3 כפות שמן קנולה
1/2 כף מלח
לציפוי:
זעתר לפי הטעם
שומשום לפי הטעם
ביצה טרופה
מלח גס
אופן ההכנה:
שופכים את כל חומרי הבצק לתוך קערת המיקסר ולשים בעזרת וו לישה עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש וחלק. מכסים את הבצק לתפיחה של חצי שעה.
מחלקים את הבצק ל-4 כדורים.
בעזרת הידיים עושים חור בכל כדור, ולאט לאט פותחים ומותחים אותו לצורה של בייגלה מאורך וצר.
מניחים לתפיחה נוספת על תבנית מרופדת בנייר אפייה למשך חצי שעה נוספת, כאשר התבנית מכוסה במגבת לחה.
מורחים בביצה טרופה ומפזרים את הציפוי המועדף.
אופים כ-15-20 דקות בחום של 180 מעלות, עד שמזהיב.
מצננים על רשת.

מי שרוצה לראות סרטון קצר של אופן ההכנה יכול להיכנס למתכון שהעלתי ליוטיוב. אתם מוזמנים גם להירשם לקבלת מתכונים חדשים בכל שבוע.
https://youtu.be/q3fmPbluPsQ

שווה להרשם

הרשמו עוד היום והכנסו למועדון הצרכנות שלנו

עשרות הנחות במרום נווה

דילוג לתוכן