מתכון לחורף – מרק 'חוטבי עצים'

מאת גבי ברנשטיין זהו מרק שאכלנו במסעדה ביתית באחד הכפרים בעת ביקורנו באיטליה לפני המון שנים והתאהבנו בו מיד. הוא עשיר ויכול להוות ארוחה בפני עצמו.

מרק חורפי מעולה, שטוב לאכול תחת חום המזגן, במהלך סוף-שבוע גשום.

יש לו מספר גרסאות דומות ואחת מהן גם מופיעה בספר המשובח "בישול איטלקי" של אהרוני ואברון.

אני מביא כאן את הגרסה המשופרת של רעייתי.

המצרכים:

• 500 גרם גרגירי חומוס (לא מקופסא – עדיף מבושל וקפוא כגון 'סנפרוסט' כי טרי צריך להשרות כל הלילה)

• רבע כוס שמן זית משובח

• 4-5 שיני שום כתושות (אפשר קפוא)

• בצל גדול קצוץ דק

• 2 עגבניות קלופות וקצוצות גס (אפשר להשתמש גם בעגבניות משומרות ואז לקחת שלושת-רבעי קופסא של 560 גר', אבל תמיד טוב יותר להשתמש בעגבניות טריות בשרניות מסוג 'מגי' שקליפתן נחרצה בסכין והן הורתחו קלות כדי להקל על הקילוף)

• רוזמרין קצוץ בכמות מכובדת

• ליטר וחצי מים רתוחים

• חצי חבילת פסטה צדפים קטנים, פנה או פסטה קצרה צינורית אחרת

• מלח לפי הטעם

• פלפל שחור גרוס לפי הטעם (מומלץ לטחון בעת ההכנה)

אופן ההכנה:

טוחנים בבלנדר בערך מחצית מהחומוס – כך שיהיה קצוץ גס, יחד עם העגבניות.

בסיר גדול מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום עד שיזהיבו.

מוסיפים את העגבניות ומטגנים 2 דקות.

מוסיפים את המים ומיד את החומוס, הרוזמרין, המלח והפלפל.

לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, מכסים וממתינים כשעה – שעה-וחצי.

מוסיפים את הפסטה, וכשהיא מוכנה "אל-דנטה", מגישים.

שווה להרשם

הרשמו עוד היום והכנסו למועדון הצרכנות שלנו

עשרות הנחות במרום נווה

דילוג לתוכן