מתכון לחנוכה – בומילוס ברוטב יין

מאת גבי ברנשטיין

היות שאת נס חנוכה מסמל פך השמן, מרבים לאכול בחג מאכלים טבולים בשמן: סופגניות ולביבות מתפוחי אדמה, קמח וסולת ושאר ירקות. בעדות המזרח מוסיפים עליהן נתחי שומן ובבלקן המתיקו בסוכר, שומשום ואגוזים. יש המרבים לאכול דברי חלב גם בחנוכה, זכר ליהודית המקושרת לבית חשמונאי, אשר הושיעה את עמה בהשקותה בחלב את שר הצבא היווני הולופרנס, וכשנרדם – המיתה אותו.

להלן מתכון לחנוכה מארצות הבלקן – בומילוס ברוטב יין:

המצרכים:

1/4 ליטר מים

 100גרם חמאה

1 כוס גדושה סוכר

1/2 כפית מלח

1/4 1 כוסות קמח לבן מנופה

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית גרידת לימון

4 ביצים

שמן לטיגון עמוק

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מרתיחים את המים, החמאה, הסוכר והמלח.

שמים את הקמח, גרידת הלימון ואבקת האפיה בקערת מיקסר ומערבבים מעט באמצעות כף.

מפעילים במהירות נמוכה ויוצקים בבת-אחת את הנוזל הרותח על הקמח (זהירות מהתזה).

ממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה.

מוסיפים את הביצים אחת אחת (יש להמתין עד שהביצה תיבלע לתוך הבצק ורק אז נוסיף את הבאה).

בסיר עמוק מחממים את השמן לחום 180 מעלות.

בעזרת שתי כפות יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומטגנים אותם עד לקבלת צבע זהוב בהיר.

מוציאים את הכדורים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר מגבת לספיגת השמן.

יש להקפיד להוציא אותם בזמן לפני שיתקשו ויתכהו מדי.

מסדרים על צלחת הגשה ומפזרים מעל אבקת סוכר.

המצרכים לרוטב היין:

1 כוס סוכר

1/3 כוס יין אדום יבש

1 מקל קינמון

2 מסמרי ציפורן

אופן ההכנה:

מבשלים את כל המצרכים במשך 20-15 דקות על אש נמוכה עד בינונית, תוך כדי בחישה איטית, עד לקבלת סירופ.

מגישים עם קפה או תה.

שווה להרשם

הרשמו עוד היום והכנסו למועדון הצרכנות שלנו

עשרות הנחות במרום נווה

דילוג לתוכן