מתכון לכריך חלומי של בשר מפורק בחלה

לאכול טוב בסילבסטר – מתכון לכריך חלומי של בשר מפורק בחלה

סוף השנה האזרחית ממשמש ובא, ולא אחד כמו סילבסטר ייכנע בפני הקורונה. אז אמנם אי אפשר לצאת לחגוג בחוץ במסעדה טובה, אבל כן אפשר להביא את השף והחברים, אליכם הביתה. אז דאגנו לכם למתכון למנה שתפרק לכם את החיך, ותעזור לכם ולאורחים לפתוח את השנה החדשה עם טעם ממש טוב. 

פנינו לשף גיל בורג מהשכונה. רק בן 25, אבל עם ניסיון וטעמים ממש לא שכונה. הוא מתעסק בבישול מאז שהוא זוכר את עצמו, מדלג בין המטבחים של האמא והסבתות כבר בגיל 6. אחרי הצבא הוא למד את התחום, וגם עבד במסעדות נחשבות, ביניהן claro של רן שמואלי. לאחרונה הוא השיק יחד עם שותף עסק לארוחות פרטיות בבית הלקוח, בשם "בייסט" (Baste Dining).

משמעות המילה היא "השקייה" של אוכל, מוטיב שגיל מאוד מתחבר אליו, ושקיים גם במתכון שלהלן, כשהרוטב חוזר לבשר ונותן לו רכות.

"בייסט" מציעים מגוון רחב של טעמים ומרקמים שכנראה לא תתקלו בהם בכל פינה בעיר, אוכל מעניין, מסקרן, חדשני ולא צפוי. "בייסט" אמנם מגיעים אליכם הביתה, אבל שמים דגש על חווית אורח – אתם האורחים, אין צורך לדאוג לכלים, לניקיון ולכל הכרוך בארוחה והכנתה. 

דמיינו לערב אחד שמסעדת מישלן מתארחת אצלכם בבית, ואתם לא צריכים כלום יותר.

חפשו Baste Dining בפייסבוק ואינסטגרם, או צרו קשר עם גיל: 054-7304406, basteDining@gmail.com.

תערובת הבשר (10 סועדים)

צריך נתח לבישול ארוך. לרוב הקצב יודע במה מדובר, במקרה שלא, אמליץ על אסאדו או שפונדרה.

לאמיצים שאוהבים שומן אמליץ על אונטריב, ולאלו שמפחדים ממנו אמליץ על כתף.

נצטרך לפחות קילו וחצי עד שניים של הנתח אותו בחרנו.
אם יש גריל עדיף תחילה לצרוב על הגריל טוב טוב מכל הכיוונים. לאחר מכן נכין תערובת תבלינים שתלווה את הנתח בבישול.

לתערובת:

פפריקה מתוקה 6 כפות

סוכר חום רטוב 4 כפות

מלח 3 כפות

כמון טחון כף

פלפל אנגלי 6-10 יחידות

זרעי כוסברה 2 כפות

אופציונלי: זרעי חרדל, פפריקה מעושנת, שאטה יבשה.

אחרי הצריבה עוטפים את הנתח טוב טוב מכל הכיוונים, שמים בתבנית עמוקה עם כוס מים ורבע כוס חומץ (העדפה לחומץ שרי או חומץ יין לבן), שמים מעל נייר אפיה שקצותיו נכנסות לתוך התבנית, כדי ליצור סוג של "חלל סגור" לנתח שהאדים לא יברחו, ומעל זה נייר כסף.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 150 (לא טורבו), למשך 4 עד 5 שעות.

עם הסיום מוציאים מהתנור ונותנים לנתח להתקרר רבע שעה בתבנית כדי שלא יאבד את הנוזלים. עם סיום הקירור, אפשר לפרוס את הנתח או לפרק אותו.

אם בחרתם כמוני בבשר מפורק – קערה גדולה ומטרפה פתרו לי את העניין.

בשני המקרים אמליץ לקחת את נוזלי הבישול, לשים במחבת ולצמצם עד שנהיה סמיך והופך לרוטב שיעטוף את הבשר שלנו.

עכשיו כאמור, יש לנו 4 שעות לנצל.

החלה

מצרכים:

750 גרם קמח לחם

320 מ"ל מים

60 מ"ל שמן סויה

ביצה M

12 גרם שמרים יבשים או 33 גרם שמרים טריים

9 גרם מלח

שמים  הכל יחד במיקסר – למעט המלח, עם וו לישה. להפעיל במשך 4 דקות במהירות בינונית עד שהבצק מקבל צורה לגוש אחיד. מוסיפים את המלח ולהפעיל עוד 3 דקות על מהירות גבוהה (אם הכי גבוהה זה 6 אז מומלץ על 4.5).

מניחים את הבצק על השיש, מכדררים אותו ומניחים בקערה מקומחת שיוכל לתפוח בה למשך שעה ולהכפיל את גודלו (פה מומלץ לצלם לפני ואחרי כדי לוודא שהוכפל ושתצא חלה טובה).

אחרי שעה מוציאים את הבצק לשיש, עוברים עליו עם מערוך או עם היד להוציא את כל האוויר, מחלקים ל-2 גושים, וחותכים כל גוש ל-3 חלקים.

כעת מרדדים לגליל מוארך וקולעים לצמות.

פה החלק החשוב – להתפיח שעה ואם צריך אפילו יותר, אנחנו בימי חורף ולרוב לא מספיק טמפ' חדר להתפחה!

המלצה אישית – תנור שחומם 2 דקות מראש וכובה מספיק כדי ליצור חלל חמים ונעים לבצק.

גם פה הייתי ממליץ לצלם, כדי לדעת מתי גודל החלה הוכפל.

אופים על תנור שחומם מראש על 170 מעלות – טורבו, למשך 30 דק.

זהו, כריך החלומות שלכם כמעט מוכן. במקרה שלנו הוספנו לו גם שום קונפי וצ'ימיצ'ורי. ניסינו את זה בחנוכה עם לביבות תפוחי אדמה ליד – היה פצצה. קחו לכם ליד בקבוק מרלו משובח, ושיהיה בתיאבון, ושנה אזרחית טובה וטעימה.

שווה להרשם

הרשמו עוד היום והכנסו למועדון הצרכנות שלנו

עשרות הנחות במרום נווה

דילוג לתוכן