מתכונים מיוחדים מיבשות אחרות לכבוד חג השבועות

כתב וערך – גבי ברנשטיין

לחמניות קשקבל

(וריאציה של בואיקוס אירופאי)

מצרכים ל-25 לחמניות קטנות:

• 350 גרם קמח תופח

• 200 גרם יוגורט עיזים טבעי 3%

• 200 גרם חמאה מומסת

• 250 גרם פתיתי קשקבל (מתוכם 50 גרם לציפוי)

• קורט מלח

אופן ההכנה:

1. מעבדים במעבד מזון את כל החומרים במהירות גבוהה עד לקבלת כדור בצק אחיד וחלק.

2. מחלקים לכדורים בגודל כדור פינג-פונג, טובלים כל כדור בפתיתי הקשקבל ומסדרים בתבנית על גבי נייר אפיה.

3. בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות אופים למשך 35 דקות.

4. מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים.

מאפה לחם וגבינות (סטראטה אמריקאי)

מצרכים ל-6-7 מנות:

• 500 גר' תרד טרי (אפשר קפוא מופשר וסחוט) – אפשר לגוון עם ירק אחר שבושל קלות

• בצל קטן קצוץ דק

• כף חמאה

• מלח ופלפל גרוס טרי + מעט אגוז מוסקט

• 1/2 כיכר לחם כפרי כולל הקרום – בערך 450 גר' (ככל שהלחם אוורירי יותר – התוצאה תהיה רכה וקלילה יותר)

• 1 ו-1/2 כוסות גבינה קשה מגוררת (במקור גרויאר ופרמז'ן – אפשר להשתמש במוצרלה, גאודה, כל גבינה קשה אחרת שאוהבים ואפשר גם תערובת)

• 1ו-1/3 כוסות חלב

•  4 ביצים גדולות (או 5 בינוניות)

• כף חרדל דיז'ון

• אופציה – תוספת שום / עשבי תיבול שונים – כדאי לנסות לגוון בכל פעם קצת אחרת

אופן ההכנה:

1. מאדים את הבצל בחמאה ומעט מים ומלח, בסיר מכוסה, באיטיות עד שהבצל הופך לשקוף ורך.

2. מוסיפים את התרד, מתבלים בפלפל ובאגוז מוסקט (ואת עשבי התיבול אם החלטתם להוסיף).

3. מערבבים ומאדים עד שהתרד מאבד מנפחו וכל הנוזלים התאדו.

4. מניחים לתערובת להתקרר (אפשר גם לקרר במקרר).

5. חותכים את הלחם כולל הקרום לקוביות של כ-2 ס"מ.

6. מגוררים את הגבינות.

7. מערבבים את החלב עם החרדל והביצים ומתבלים במלח ובפלפל.

8. משמנים תבנית בינונית (לדוגמא 20x27 ס"מ) במעט שמן ומניחים בשכבות: מחצית מכמות הלחם, מחצית מכמות התרד, מחצית מכמות הגבינה ושוב – לחם, תרד וגבינה.

9. שופכים מעל את תערובת הביצים והחלב, מכסים ונותנים לנוח במקרר לכ-8 שעות, ע"מ שהלחם יספוג את החומרים.

10. בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות אופים למשך כ-30 דקות או עד שהמאפה שחום וריחני.

12. מגישים לאחר כ-10-15 דק'.

שווה להרשם

הרשמו עוד היום והכנסו למועדון הצרכנות שלנו

עשרות הנחות במרום נווה

דילוג לתוכן