סימיט – כעכים טורקיים

מאת גבי ברנשטיין

סימיט הוא אחד ממאכלי הרחוב הטעימים ביותר בטורקיה. יש לו צורת טבעת והוא מצופה שומשום קלוי. זה עושה אותו לפריך בחוץ ורך בפנים. קל להכין אותו בבית. בטורקיה בדרך כלל אוכלים את הסימיט עם קצת גבינת פטה, זיתים ועם תה בצד. זה מאפה נהדר לארוחת בוקר.

החומרים:
לבצק המקדים:
1 כוס מים פושרים – 240 גרם
קורט שמרים יבשים – 2 גרם
2 כוסות קמח לחם (או קמח לבן רגיל), מנופה – 280 גרם – השתמשתי בכוס אחת של קמח חיטה מלאה כדי שיהיה טעים ובריא יותר

לבצק:
1 כוס מים פושרים – 240 גרם
1 כף סוכר לבן – 20 גרם
1 כף שמרים יבשים – 10 גרם או 30 גרם טריים
4 כוסות קמח לחם (או קמח לבן רגיל), מנופה – 560 גרם
כל הבצק המקדים
2 כפיות מלח – 20 גרם
1/4 כוס שמן זית – 50 גרם

לציפוי:
3/4 כוס מים חמימים – 180 גרם
2 כפות סילאן
1 כוס שומשום קלוי

אופן ההכנה:
לבצק המקדים:
מערבבים היטב בקערה את קורט השמרים עם המים והקמחים. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לתפיחה ארוכה של 12-16 שעות.

לבצק:
מוציאים את הבצק המקדים מהמקרר לטמפרטורת החדר למשך כשעה-שעתיים.
בקערת הלישה מערבבים את השמרים והסוכר עם המים ומניחים לשמרים לתסוס כחמש דקות.
מוסיפים לתערובת השמרים את הקמח ולשים במהירות נמוכה כ-4 דקות לאיחוד החומרים. מוסיפים את הבצק המקדים, המלח והשמן ולשים במהירות בינונית עוד 6 דקות. הבצק צריך לצאת אחיד, רך ולא דביק. מכסים בניילון נצמד להתפחה של כשעה עד שיכפיל את נפחו.
מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות, שוקלים ומחלקים אותו ל-10 חתיכות שוות. אצלי כל חתיכה עמדה על 135 גרם.
מגלגלים כל חתיכה לכדור. מכסים את הכדורים במגבת לחה כדי שהבצק לא יתייבש. חוזרים לכדור הראשון ומגלגלים כל כדור לרצועה קצרה. מקפידים לכסות במגבת. חוזרים לרצועה הראשונה ומגלגלים כל אחת לאורך של כ-65-70 ס"מ, עכשיו כשהגלוטן נרגע ולא מתנגד. מכסים במגבת. מקפלים כל רצועה לשניים ומגלגלים בצורת בורג. מהדקים קלות עם היד לאורך כל הרצועה המגולגלת וקושרים את שני הצדדים לטבעת. עוברים עם היד על החיבור כדי שידבק היטב ויהיה בעובי שאר הכעך. בסרטון שבאתר היטיוב שלי מודגם אופן יצירת הכעך.
מכסים את הכעכים עם מגבות לחות להתפחה של כעשר דקות.
אם השומשום טרם נקלה יש לקלות אותו כעת במחבת או בתנור. להקפיד לערבב כל הזמן כך שלא ישרף ולהסיר מהאש או להוציא מהתנור לפני שמשחים לחלוטין. מצננים בטמפרטורת החדר.
מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים שתי תבניות בניירות אפיה.
מערבבים בקערה רחבה את הסילאן עם המים החמימים.
טובלים כל כעך משני צידיו ברוטב ומיד טובלים אותו בשומשום הקלוי כך שיכוסה מכל צדדיו. בכל תבנית מניחים חמישה כעכים. אפשר להרחיב את הכעכים מעט לגודל הרצוי, אך שלא יגעו האחד בשני.
מכסים את אחת התבניות במגבת לחה ומכניסים את השניה לתנור לאפיה של כ-30-35 דקות, עד שהכעכים משחימים. אפשר לאפות את שתי התבניות יחד, אך במצב טורבו ובמהלך האפיה יש להחליף ביניהן וגם לסובב אותן כדי להבטיח אפיה אחידה. במקרה זה זמן האפיה עשוי להתארך.
מצננים מעט על רשת וטורפים…

שווה להרשם

הרשמו עוד היום והכנסו למועדון הצרכנות שלנו

עשרות הנחות במרום נווה

דילוג לתוכן