פילה סלמון אפוי בחרדל ודבש

לכבוד ראש השנה העומד בפתח, חולק איתכם מנת דג מהירה להכנה, מרשימה ביופיה וטעימה ביותר. זו מנה שמיועדת לשיתוף, כאשר כל סועד פורס נתח ולוקח לו אל צלחתו.

המצרכים – ל-4 עד 5 מנות:
• 1 ק"ג פילה סלמון שלם, עם העור (מומלץ טרי)
• 2 כפות רוטב סויה
• 2 כפות דבש
• 2 כפות סוכר חום לאפיה
• 3 כפות חרדל דיז'ון צרפתי
• 3 כפות שמן זית
• כפית שום כתוש טרי (או חצי כפית אבקת שום)
• פלפל שחור
• מלח גס
• מעט שומשום קלוי במחבת
• מספר גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות דקות או פטרוזיליה קצוצה גס
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-190 מעלות.
בסיר קטן מערבבים את הסויה, הדבש, והסוכר חום. תוך כדי ערבוב רצוף ממיסים אותם על אש נמוכה.
מוסיפים את החרדל, שמן הזית והשום ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומורידים מהאש.
שוטפים ומייבשים את פילה הסלמון. מניחים אותו על תבנית מכוסה בנייר אפייה, כאשר העור מטה.
יוצקים על הסלמון את התערובת ומעסים היטב אל תוך הדג.
מכניסים לתנור ואופים 18-22 דקות (תלוי בעובי הדג) עד שהדג עשוי כמעט לחלוטין. יש להקפיד להוציא ותו מעט לפני שמוכן סופית כי הוא ימשיך להתבשל בדקות הראשונות לאחר שהוצא מהתנור. את הבדיקה עושים בחלק העבה של הפילה בעודו בתנור: בסיוע סכין מפרידים בין שכבות הדג ובוחנים האם כמעט מוכן. יש לבצע בזריזות כדי לא לאבד הרבה מחום התנור.
מעבירים אל מגש ארוך או חוצים את הפילה לשני מגשים.
לקישוט מפזרים מעל את השומשום הקלוי, הבצל הירוק או הפטרוזיליה.
מגישים למרכז השולחן עם מרית חיתוך. כדאי להגיש לצד תוספת, כגון אורז.
בתיאבון.

אתם מוזמנים לצפות בהכנת מתכון זה ובמתכונים נוספים בערוץ היוטיוב שלי, וגם להירשם לקבלת מתכונים חדשים, בכתובת:
https://katzr.net/80858c

שווה להרשם

הרשמו עוד היום והכנסו למועדון הצרכנות שלנו

עשרות הנחות במרום נווה

דילוג לתוכן