פיתה מטורפת עם שניצל קורנפלקס וסניידרס

לאור הפרגון הרב שהגיע למערכת על המתכון בגליון הקודם, פנינו שוב לשף גיל בורג, ולפניכם עוד מתכון שיעשה לכם טוב על החיך

אז היום נכין שניצל קצת אחרת מהמסורתי, יותר מושחת יותר טעים והכי חשוב הכי קריספי.

אנחנו נצטרך שלוש קערות.
בראשונה:
3/4 כוס קמח לבן
2 כפיות מלח
כפית ראס אל חנות
כפית שטוחה פלפל שחור טחון
מערבבים הכל לאיחוד

בשניה: (טמפורה)
כוס סודה קרה
כף קורנפלור
כוס קמח לבן
כף חרדל חלק
חצי מיכל שמנת מתוקה – מומלץ אך לא חובה ( אפשר 125 מ"ל סודה במקום)
כפית שטוחה פפריקה מעושנת – ממליץ בחום לא לנסות להחליף ברגילה
מערבבים קודם סודה וקורנפלור ואז את השאר, מערבבים הכל טוב טוב עם מטרפה עד שאין שם גוש.
אמור לצאת מרקם חלק סמיך אך לא תפוס מדי – אם סמיך מדי להוסיף סודה/ מים/ שמנת.

בשלישית:
טוחנים במעבד מזון קורנפלקס של אלופים למרקם טחון – גס
בנפרד טוחנים סניידרס חרדל ודבש גם במעבד מזון – גם גס.
מערבבים עם פירורי לחם.
כל אחד מהמרכיבים מהווה שליש מהכמות.
כמויות בערך:
סניידרס – חצי שקית
קורנפלקס – שליש שקית
פירורי לחם – 300 ג
על זה נוסיף
כף מלח
כף פפריקה מתוקה
כפית שטוחה כמון
כפית שטוחה בהרט
כמובן שגם פה נערבב הכל טוב טוב לאחידות.

עוטפים את החזה עוף בקמח, אחר כך בבלילת ה"טמפורה", ואז לעטוף יפה יפה עם הציפוי.
כמה הערות צד לגבי הליך הטיגון.
– מומלץ לטגן בשמן עמוק – אם יש מד חום, נהדר, אנו מכוונים ל180, אם לא. אפשר לזרוק פירור לחם לשמן ולחכות לבעבוע חזק
– טיגון בשמן "חצי גובה" סופג יותר שמן לשניצל ופחות בריא – את השמן העמוק אפשר לסנן ולשמור (אם לא הכנתם כמות גדולה..)
– הוצאת שניצל מהשמן ישר לרשת (כמו של התנור), שמתחתיה יש נייר סופג ורחוקה ממנו כמה שאפשר ( אפשר להגביה עם קופסא או ספר מהצדדים).
תהליך זה שומר על הקריספיות של השניצל.

נעבור לתוספת
ה-לא פחות חשובה
סלט קולסלאו
מרכיבים:
רבע כרוב סגול
חצי כרוב לבן
4 גזרים
3 ענפים בצל ירוק ( כולל הלבן)
קצת פטרוזיליה קצוצה

חותכים הכל לרצועות (או בפומפיה – פחות עדיף)
את הבצל נחתוך לטבעות דקות.
שמים הכל בקערה – חשוב לציין כי עדיף לעשות את זה שעה לפני הטיגון.
מעל הכל מפזרים כפית מלח – להוציא נוזלים ולרכך את הירקות.

אחרי חצי שעה- שעה של ריכוך מוציאים נוזלים מתחתית הקערה ומוסיפים 3 כפות מיונז עם חצי כפית פלפל שחור, קצת טבסקו / פלפל חריף, לימון.

אנחנו העדפנו אותו בתוך הפיתה יחד עם השניצל וקצת רוטב ברבקיו מלמעלה.
אפשר בפיתה, לחמנייה, טורטייה, הכל הולך עם זה!
מומלץ לשישי צהרים להחליף את המטבוחה והחצילים,
שיהיה בתאבון!

שווה להרשם

הרשמו עוד היום והכנסו למועדון הצרכנות שלנו

עשרות הנחות במרום נווה

דילוג לתוכן