צ'פאטי – לחם הודי באפייה על מחבת

מאת גבי ברנשטיין

הפעם במדור אפיה ללא מאפיה, ניסע אל תת היבשת הודו, שעד לאחרונה היתה רחוקה להגעה מאיתנו והיום, עם הסכמי אברהם, היא הפכה נגישה וניתן להגיע אליה מהר יותר.
מתוך מגוון המאכלים המיוחדים של הודו, בחרתי להביא מתכון קל מאוד להכנה ומספק מבחינה ויזואלית – הלחם שלהם ושמו צ'פאטי. הצ'פאטי, בשונה מהנאן, אינו מכיל חלב או יוגורט, ומזכיר מעט את הפיתה שלנו. ההכנה שלו היא סוג של קסם על מחבת. ילדים יאהבו לצפות במופע, שוב ושוב. בהתחלה זה מחייב התנסות קלה עד שצוברים מעט ניסיון, אך אז כבר תתמכרו – וגמילה אין…
החומרים:
מידת כוס היא לפי כוס שתיה קרה חד-פעמית
4 כוסות קמח לבן, מנופה
רבע כפית שטוחה של מלח או פחות (לא חובה)
שתי כפות שמן חמניות או קנולה
כוס מים + חצי כוס מים נוספת לשימוש מבוקר תוך כדי לישה
צלחת עמוקה עם קמח

אתם מוזמנים לצפות בהכנת מתכון זה ובמתכונים נוספים בערוץ היוטיוב שלי, וגם להירשם לקבלת מתכונים חדשים, בכתובת:
https://katzr.net/80858c


אופן ההכנה:
שופכים לפי הסדר את ארבעת החומרים הראשונים לקערה עמוקה, ולשים באמצעות אצבעות היד.
לאחר לישה של כחצי דקה מוסיפים כל פעם מעט מחצי כוס המים הנוספת, וממשיכים ללוש. תוך כדי הלישה אוספים את הבצק מצדי הקערה. כשהבצק מתאסף לעיגול יציב, מעבירים אותו למשטח וממשיכים ללוש ביד: לישה, רבע סיבוב ושוב לישה וכך הלאה למשך כשלוש-ארבע דקות, עד לקבלת בצק אחיד, רך אך לא דביק.
קורצים מהבצק כדורים בגודל של פינג-פונג, מגלגלים ומכדררים אותם. מניחים על משטח מקומח קלות ומכסים בניילון רפוי או במגבת דקה ולחה, ומניחים לקשרי הגלוטן להיווצר למשך בין 20 דקות לשעה.
טובלים כל כדור בצק בצלחת הקמח מכל צדדיו ותוך כדי כך פוחסים אותו מעט.
מרדדים במערוך לעיגול בצק בעובי של כ-4 מ"מ, ע"י רידוד מעלה-מטה ואז ימינה-שמאלה, ללא הפעלת לחץ רב. יש להקפיד שלא לרדד לעיגול דק מדי. אם הבצק נדבק למערוך אפשר לפזר עליו מעט קמח ולהחליק אותו עם היד. ניתן גם לקמח מעט את המערוך.
על אש גבוהה וללא שמן, מחממים מחבת עם תחתית עבה עד שהיא חמה מאוד.
מניחים עליה את עיגול הבצק.
ברגע שמתחילות להיווצר בועיות קטנות הופכים את הצ'פאטי לצד השני בעזרת מרית או לקקן. לאחר כ-5-10 שניות, הופכים שוב וממתינים שהקסם יקרה – הצ'פאטי יתנפח כמו בלון.
ניתן ללחוץ עם המרית בעדינות על בלון הבצק כדי לגרום לו להתנפח ולהתפרש עד לקצוותיו.
כשהצ'פאטי מתחיל להפוך חום למטה, הופכים שוב וממתינים שגם הצד השני יאפה באופן זהה. מוציאים לצלחת.
כך ממשיכים עם כל עיגולי הבצק.
מגישים חם. בתיאבון!

שווה להרשם

הרשמו עוד היום והכנסו למועדון הצרכנות שלנו

עשרות הנחות במרום נווה

דילוג לתוכן