מתכון לממרח עריסה

מתכון מאת גבי ברנשטיין

ממרח העריסה הוא בדיוק מה שיסגור לכם את המנה המושלמת ביחד עם החומוס, הפלאפל, החצילים, ושאר המטעמים שהכנו כאן בגליונות הקודמים. בתאבון!

המצרכים לקילו וחצי:

100 גרם פלפלי שושקה (כ-2 כוסות)

100 גרם פלפלי שאטה חריפים (כ-3 כוסות)

100 גרם שום טרי, קלוף (כ-30 שיניים)

25 גרם זרעי קימל (כף גדושה ועוד כפית)

20 גרם זרעי כוסברה (כף גדושה)

25 גרם שאטה חריפה טחונה יבשה (כף גדושה ועוד כפית)

35 גרם פפריקה מתוקה אדומה בשמן (2 כפות)

25 גרם מלח (כף גדושה ועוד כפית)

150 מ"ל חומץ 5%

1 ליטר שמן (חמניות, קנולה וכיוב')

אופן ההכנה:

1. עוטפים את הידיים בכפפות חד פעמיות. חוצים את פלפל השושקה בעזרת סכין קטנה וחדה ומוציאים את הגרעינים.

2. שוטפים את הפלפלים היטב כדי לרוקן גרעינים שנותרו.

3. טוחנים את פלפלי השאטה בשלמותם בפולסים במעבד מזון, רק עד שמתקבלות חתיכות גסות וגדולות. מעבירים אותם למסננת ומערבבים ביד, כדי להוציא את כל הגרעינים. שוטפים היטב במים כדי לוודא שהפלפלים נקיים מגרעינים.

4. מעבירים את שני סוגי הפלפלים לקערה ומכסים במים. מניחים צלחת על הפלפלים כדי שיידחסו כלפי תחתית הקערה ולא יצופו למעלה. מניחים במקרר ל-12 שעות.

5. מסננים את המים וטוחנים היטב את הפלפלים באמצעות מוט בלנדר יחד עם השום הטרי.

6. טוחנים את זרעי הקימל והכוסברה.

7. מערבבים את התבלינים, החומץ והשמן עם הפלפלים הטחונים.

שווה להרשם

הרשמו עוד היום והכנסו למועדון הצרכנות שלנו

עשרות הנחות במרום נווה

דילוג לתוכן