עוגיות שקדים לפסח

מאת גבי ברנשטיין
אם תרצו להפתיע את המשפחה בערב הסדר בעוגיות כשרות לפסח מעשה ידיכם להתפאר, במקום להסתפק בעוגיות הקוקוס והבוטנים הקנויות, ואם יורשה לי להוסיף, המעט חונקות – המשיכו לקרוא.
המתכון הזה הגיע לידי מאחד מהאופים היצירתיים שאני מכיר בארץ – סער מור, שלפני שנים היתה לו מאפיה נהדרת במודיעין.
ההכנה הינה מהירה יחסית ואתם יכולים להכין את העוגיות הנפלאות הללו תוך שעה קלה.
אחר שתתטעמו אותן, יש מצב שתחליטו להמשיך להכין אותן בדרך קבע גם בחלוף החג.
החומרים לכ-40 עוגיות:
50 גרם (שליש כוס) שקדים קלויים ומלוחים
250 גרם (2.5 כוסות) אבקת שקדים
50 גרם (שליש כוס) שקדים פרוסים ומולבנים
140 גרם חלבון של 4 ביצים גדולות
100 גרם (חצי כוס) סוכר דמררה
מעט תמצית וניל
קורט מלח
אופן ההכנה:
קוצצים בסכין את השקדים הקלויים המלוחים לחתיכות בינוניות עד קטנות.
מערבבים בקערה את אבקת השקדים, השקדים המולבנים והשקדים הקצוצים.
בקערת הקצפה נפרדת מערבבים את החלבונים, הסוכר, הווניל והמלח ובעזרת מטרפה מקציפים לקצף בהיר, מעט תפוח ונוזלי, שרק מתחיל להתייצב. חשוב לא לטרוף הרבה מדי – הכוונה לא להגיע עד לשלב של קצף ביצים יציב (כזה שאם הופכים את הקערה הוא לא נוזל). בעת ההקצפה בודקים מדי פעם שהסוכר נמס לתוך החלבון. ממוללים בין האצבעות מעט מהחלבון: אם לא מרגישים גבישי סוכר והקצף מתחיל להתייצב – אתם בדרך הנכונה.
כעת מחממים תנור לחום של 170 מעלות במצב טורבו (עם מאוורר).
באמצעות לקקן, מערבבים בתנועות קיפול איטיות שליש מכמות החלבון המוקצף לתוך תערובת השקדים.
לאחר שהוטמע בתערובת מעבירים את יתרת הקצף. ממשיכים לערבב בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה ורטובה, אך יציבה.
מרפדים תבנית בנייר אפיה. על מנת למנוע מנייר האפיה להתנופף בתנור בזמן האפיה בטורבו, כדאי למרוח מעט קצף ביצים בכל אחת מהפינות ולהצמיד את הנייר לתבנית או להניח שם 4 כפיות.
מוציאים כף מלאה מהבלילה ומחליקים אותה בעזרת כף נוספת לנייר האפיה. משטחים מעט את העוגיות אך לא דוחסים אותן. משאירים רווח של 2-3 ס"מ בין עוגיה לעוגיה.
מומלץ לפזר על העוגיות שבבי שקדים או שקדים פרוסים מולבנים. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבלילה בתבנית נוספת. אם משתהים עם התבנית השניה, עדיף להעביר את הבלילה למקרר כאשר היא מכוסה בניילון נצמד.
למקצוענים שבינינו: ניתן לזלף את הבלילה באמצעות שק זילוף ישירות על גבי נייר האפיה במקום להשתמש בכפות.
מכניסים מיד את העוגיות לתנור ומורידים את החום ל-160 מעלות.
אופים את עוגיות במשך 15-18 דקות, תלוי בגודלן ובעוצמת התנור. כעבור 10 דקות מסובבים את התבנית בתנור להשגת אפיה אחידה.
העוגיות מוכנות כאשר שוליהן מתחילים להזהיב אך מרכזן עדיין בהיר.  מורידים את העוגיות בזהירות מהתבנית לרשת, יחד עם נייר האפיה. לאחר 2-3 דקות ניתן לנתק את העוגיות בעדינות ולתת להן להתקרר על השיש או על גבי רשת צפופה. לאחר הצינון שומרים אותן בכלי אטום לצריכה של עד מספר ימים, אבל מניסיוני הן תתחסלנה אחרי מספר שעות…
           חג פסח כשר ומהנה!

שווה להרשם

הרשמו עוד היום והכנסו למועדון הצרכנות שלנו

עשרות הנחות במרום נווה

דילוג לתוכן