מאת גבי ברנשטיין
המרכיבים:
חציל טרי, קל ויפה
מלח גס
1/3 כוס קורנפלור
1/3 כוס קמח רגיל
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. קולפים את החציל.
2. חוצים אותו לרוחב.
3. מעמידים כל חצי חציל על בסיסו ופורסים לאורך לפרוסות ברוחב בין 8 ל-10 מ"מ.
4. מניחים את פרוסות החציל על מגש ומפזרים עליהן כמות נדיבה של מלח גס. נותנים להן להזיע כ-45 דקות. פעולה זו מוציאה את הנוזלים מהחציל, הופכת אותו לפחות מריר וגורמת לו לספוח כמות קטנה יותר של שמן בטיגון.
5. שוטפים את הפרוסות מהמלח הגס ומניחים להן להתייבש כ-10 דקות או סופגים במגבת.
6. מערבבים את הקמח והקורנפלור.
7. מקמחים את החציל בתערובת משני הצדדים ומנערים כך שתישאר רק שכבה דקה של הציפוי.
8. מרתיחים שמן במחבת עמוקה, מטגנים כל פרוסת חציל כ-4-5 דקות מכל צד, הופכים פעמיים במהלך הטיגון – עד לקבלת צבע זהוב, ומניחים על נייר סופג.
איך בוחרים חציל?
1. משקל – חשוב מאוד שבחציל יהיו כמה שפחות זרעים, כך שיהיה כמה שפחות מריר. לכן חשוב לבחור חציל קל יחסית לגודלו.
2. צבע – החציל אמור להיות בצבע סגול כהה ומבריק נוטה לשחור.
3. טריות – יש לוודא שעור החציל מתוח וחלק, ללא פגמים, שקעים, קרעים וכדומה. כמו כן, יש לוודא שהגבעול ירוק וקשיח.
4. מין החציל – מין החציל משפיע על מרירותו. בחציל ממין זכר יש פחות זרעים ולכן יהיה פחות מריר. איך יודעים? הופכים את החציל ובודקים לו את ה"פופיק" – אצל הזכרים הוא קטן יותר.
איך מאחסנים חציל?
אחסון חציל במקרר פוגם באיכותו ובטעמו. מומלץ לאחסן בטמפרטורת חדר סבירה. בחורף חציל יחזיק מעמד בחוץ ללא כל בעיה, ובקיץ מוקצבים לו עד כ-4 ימים.